Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ SRÍ LANKA – Ceylon Decaffeinated – bezkofeínový (50g)
Čierny čaj Srí Lanka – Ceylon Decaffeinated (bezkofeínový)
Objavte lahodný svet čierneho čaju bez kofeínu! Ceylon Decaffeinated je výnimočný čaj zo srdca Srí Lanky, ktorý si zachováva plnú, bohatú chuť pravého ceylonského čaju – no bez povzbudzujúcich účinkov kofeínu. Ideálny pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať šálku kvalitného čaju aj večer alebo počas dňa bez obáv z narušeného spánku
Doprajte si čistý pôžitok bez kofeínu – s kvalitným čiernym čajom Ceylon Decaffeinated zo Srí Lanky. Lahodný relax pre telo aj myseľ.
Hlavné účinky čierneho čaju
• Podpora kardiovaskulárneho zdravia
• Zvýšenie energie a koncentrácie
• Ochrana pred oxidačným stresom
• Podpora trávenia
• Posilnenie imunity
• Podpora metabolizmu a chudnutia
• Ochrana mozgu a zníženie rizika neurodegeneratívnych ochorení
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave čierneho čaju dočítate tu...
Príprava čierneho čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 95 - 100 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh.
Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, nakoľko viažu a odvádzajú z organizmu škodlivé látky.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - SRÍ LANKA (CEYLON)
Tento čaj je dovezený z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne tento čaj zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Hlavné mesto: Kolombo, Rozloha: 65 610 km2, Počet obyvateľov: 21 763 170 (2024)
Čaj sa tu spopularizoval až v časoch britskej kolonizácie. Napriek neveľkým rozmerom sa Srí Lanka stala jedným z najväčších a najlepších exportérov čierneho čaju. Na svahoch centrálnej vrchoviny sa vo výške okolo 2 000 m nad morom pestuje ten najlepší cejlónsky čaj svetovej kvality.