Zrnková káva prináša množstvo zdravotných výhod a zároveň si zachováva svoju čerstvosť dlhšie ako mletá káva. Obsahuje antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a podporujú zdravie buniek. Kofeín v nej zlepšuje koncentráciu, bdelosť a celkovú duševnú výkonnosť. Pravidelná konzumácia môže znižovať riziko Parkinsonovej a Alzheimerovej choroby. Podporuje metabolizmus a môže prispieť k efektívnejšiemu spaľovaniu tukov. Káva tiež chráni pečeň a môže znižovať riziko vzniku cirhózy.
Mnohé štúdie naznačujú, že pravidelné pitie kvalitnej kávy môže znižovať riziko vzniku cukrovky 2. typu. Prírodné oleje v zrnkovej káve dodávajú nápoju bohatšiu chuť a arómu. Na rozdiel od instantnej kávy neobsahuje chemické prísady ani konzervanty. Vyberaním kvalitnej zrnkovej kávy si tak nielen vychutnáte skvelú chuť, ale zároveň podporíte svoje zdravie.