Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ OCHUTENÝ Vanilka smotana (50g)
Čierny čaj ochutený – Vanilka smotana
Tento lahodný čierny čaj je špeciálne pripravený, aby vám poskytol zážitok ako z najlepšieho vanilkového pudingového dezertu. Plný krémovej jemnosti, rozpúšťa sa na Vašom jazyku a prenáša vás do sveta sladkých chvíľ. Jemné lístky čierneho čaju z Číny tvoria základ tejto vynikajúcej zmesi. Dopĺňajú ho špeciálne kúsky lahodnej čokolády, ktorá dodáva čaju jedinečnú chuťovú dimenziu. Celú harmóniu dotvára hrejivá aróma, ktorá sa rozplynie vo vašej šálke a pohladí vaše zmysly.
Ochutený čierny čaj Vanilka smotana je vynikajúci pre chvíle oddychu, kedy si chcete dopriať niečo sladké a zároveň osviežujúce. S týmto nápojom môžete navodiť pocit šťastných chvíľ, keď ste sa vášnivo nechali unášať chuťami vanilkového krému. Doprajte si to najlepšie z obidvoch svetov - sladkosti dezertu a energizujúcej sviežosti čierneho čaju.
Zloženie: čierny čaj China OP, kúsky čokolády (alergén), aróma.
Hlavné účinky čierneho čaju
• Podpora kardiovaskulárneho zdravia
• Zvýšenie energie a koncentrácie
• Ochrana pred oxidačným stresom
• Podpora trávenia
• Posilnenie imunity
• Podpora metabolizmu a chudnutia
• Ochrana mozgu a zníženie rizika neurodegeneratívnych ochorení
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave čierneho čaju dočítate tu...
Príprava čierneho čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 95 - 100 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh.
Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, nakoľko viažu a odvádzajú z organizmu škodlivé látky.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.