Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ OCHUTENÝ Karamel (50g)
Čierny čaj ochutený – Karamel
Ochutený čierny čaj Karamel, neodolateľná kombinácia, ktorá poteší každého milovníka sladkých lahôdok. Karamelová slasť sa spája s čiernym čajom, aby vytvorila harmonickú a chutnú zmes, ktorá urobí Vaše chuťové poháriky šťastnými. Čierny čaj tvorí srdce tejto lahodnej zmesi, ku ktorej sú pridané skvostné kúsky karamelu, ktoré sa pri varení nádherne rozpúšťajú a dotvárajú čajový zážitok. Povznášajúca aróma následne zvýrazní chuťové nuansy a zaručí nezabudnuteľné chvíle v každej šálke.
Čierny čaj Karamel vás zahreje svojim sladkým nádychom a poskytne vám intenzívne chvíle radosti. Doprajte si tento zvláštny zážitok a nechajte sa uniesť do sveta sladkej harmónie. Rozvoňajte svoj domov jemnou arómou a vychutnávajte si každý dúšok výnimočného ochuteného čierneho čaju Karamel.
Zloženie: čierny čaj s kúskami karamelu, aróma.
Hlavné účinky čierneho čaju
• Podpora kardiovaskulárneho zdravia
• Zvýšenie energie a koncentrácie
• Ochrana pred oxidačným stresom
• Podpora trávenia
• Posilnenie imunity
• Podpora metabolizmu a chudnutia
• Ochrana mozgu a zníženie rizika neurodegeneratívnych ochorení
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave čierneho čaju dočítate tu...
Príprava čierneho čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 95 - 100 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh.
Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, nakoľko viažu a odvádzajú z organizmu škodlivé látky.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.