Úvod » Čierne čaje » ČIERNY ČAJ OCHUTENÝ Jasmín Grey (50g)
Čierny čaj ochutený – Jasmín Grey
Ochutený čierny čaj Jasmín Grey sa vyznačuje dokonalou kombináciou čierneho čaju s nádychom jasmínu a dotykom bergamotu. Čierny čaj tvorí srdce tejto lahodnej zmesi, ktorému dodáva nádych jemnosti a hĺbky. Jasmínové kvety, ktoré sa plynulo spájajú s čajovými lístkami, prinášajú do každej šálky príjemnú vôňu, ktorá pramení zo vzdialených čajových záhrad. A pre dokonalú rovnováhu nechýba ani štipka bergamotovej arómy, ktorá podčiarkuje chuťový zážitok a robí ho tak očarujúco zvláštnym.
Nechajte sa zlákať do sveta vôní a chutí, kde sa spája esencia čaju s jemnosťou jasmínu a príjemnou nádielkou bergamotu. Jeho chuťová symfónia Vás dostane na vlnu nevšedného potešenia, ktoré si budete chcieť užívať znovu a znovu. Urobte si radosť a vychutnávajte si každý dúšok tohto výnimočného nápoja.
Zloženie: čierny čaj, jasmínový kvet, slnečnicový kvet, aróma.
Hlavné účinky čierneho čaju
• Podpora kardiovaskulárneho zdravia
• Zvýšenie energie a koncentrácie
• Ochrana pred oxidačným stresom
• Podpora trávenia
• Posilnenie imunity
• Podpora metabolizmu a chudnutia
• Ochrana mozgu a zníženie rizika neurodegeneratívnych ochorení
Viac sa o účinkoch, spracovaní a príprave čierneho čaju dočítate tu...
Príprava čierneho čaju
Na jednu 2,5 dcl šálku: 1 čajová lyžička, Teplota vody: 95 - 100 stupňov, Čas lúhovania: 2-3 minúty
Čaj pripravený týmto spôsobom povzbudzuje činnosť mozgu, nezaťažuje srdce a krvný obeh.
Ak necháme čaj lúhovať 5 minúť (dlhšie sa neodporúča, pretože čaj horkne a tmavne), uvoľňujú sa do čaju triesloviny, ktoré povzbudzujúci účinok kofeínu tlmia a zároveň upokojujú črevá, žalúdok a podporujú činnosť tráviacich orgánov. Blahodarne ovplyvňujú činnosť čriev, nakoľko viažu a odvádzajú z organizmu škodlivé látky.
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Krajina pôvodu - Zmes
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.