Pu Erh čaj čistý
PU ERH Klasic
Tento vzácny čierny čaj je považovaný za klenot medzi čajmi a prináša so sebou bohatú históriu a tradičnú hodnotu. Pu Erh Klasic pochádza z provincie Yunnan v Číne, ktorá je známa ako kolíska Pu Erh čajov. Pu Erhy sú schopné akosi „spolupracovať“ s časom, kvôli tomu sa nekazia, ale len dozrievajú a postupom času sa zlepšujú. Dozrievanie im potom len pridáva na jemnosti, uberá trpkosti, ale tiež pridáva na sile. Čaj vydrží viac nálevov. Pu Erh Klasic má za sebou viac ako rok dozrievania a preto ide o vyššiu triedu čaju Pu Erh. Jeho pestovanie a spracovanie sa stáva umením, ktoré sa dedí z generácie na generáciu. Majstri čajov získavajú len tie najkvalitnejšie lístky z vysokých starých čajovníkov, čo zaručuje výnimočnú chuť a arómu.
Provincia Yunnan je neodmysliteľnou súčasťou bohatého sveta čaju a je považovaná za jeden z najvýznamnejších regiónov na pestovanie čajových kríkov na svete. Nachádza sa na juhu Číny a je domovom niektorých najkvalitnejších a najuznávanejších čajov na svete. Yunnan je známy pre svoje unikátne prírodné podmienky, ktoré sú ideálne pre pestovanie čajovníkov. Teplé a vlhké podnebie spolu s bohatou pôdou a horským terénom vytvárajú ideálne prostredie pre rast silných a zdravých čajových kríkov. Provincia tiež ponúka bohatú rozmanitosť mikroklímy, čo umožňuje pestovanie rôznych odrôd čaju s jedinečnými chuťovými profilmi. Ak si vyberiete čaj z Yunnanu, dostanete kúsok tejto čarovnej provincie priamo do svojej šálky. Každé popíjanie je cestou na objavovanie jedinečnej kultúry a prírodných pokladov Yunnanu.
Pu Erh Klasic má výraznú, silnú, príjemne nasládlu chuť. Pre Pu Erhy je príznačná zvláštna silná vôňa, ktorá však nesmie byť nepríjemná. Tento čaj má vôňu výraznú, nie zatuchlú, ale ovocno príjemnú a sviežu. Je účinný pri boji s nadváhou, redukuje hladinu cholesterolu v krvi, pomáha pri látkovej výmene v pečeni, pri znižovaní hladiny alkoholu v krvi. Ďalej chráni pred infekčnými chorobami, uľahčuje trávenie, prečisťuje organizmus a pôsobí antidepresívne. Vzhľadom k nízkemu obsahu kofeínu je ho možné popíjať po celý deň. Najlepšie výsledky možno dosiahnuť pri náhrade väčšiny tekutín používaných počas dňa.
Užite si túto lahodnú a zdraviu prospešnú skúsenosť s naším Pu Erh Klasic čajom. Nechajte sa pohltiť jeho jedinečnou atmosférou a objavte čarovné tajomstvo, ktoré sa ukrýva v každej šálke. Obohaťte svoj život jedným z najuznávanejších a najvýnimočnejších čajov na svete. Objavte silu Pu Erh čaju a jeho schopnosť preniesť vás do sveta harmónie a rovnováhy.
Hlavné účinky čaju Pu Erh
Odbúrava nadbytočný tuk. Je to ideálny doplnok redukčných diét. Odporúča sa piť pred každým tučným jedlom.
Znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Pri pravidelnom pití (3 šálky denne) môže znížiť hladinu cholesterolu až o 13% za mesiac.
Urýchľuje odbúravanie alkoholu v krvi, posilňuje imunitný systém, prečisťuje krv, pečeň a čistí organizmus od toxínov a chráni pred infekčnými chorobami, pôsobí účinne na celé tráviace ústrojenstvo. Viac o čaji pu erh...
Príprava čaju Pu erh
Pu-erh zalievame 90 stupňovou vodou. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku pu-erhu. Prvý nálev necháme lúhovať 3-5 minút, po precedení podávame. Je ho možné zaliať aj 3-krát. Denne sa odporúčajú piť 3 šálky pu-erhu.
Viac nálevov
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Balenie sypaných čajov
Každý čaj, pokiaľ nie je uvedené inak, je balený v trojvrstvovom vrecku určenom na balenie čaju, kávy, korenia a pod. Vrecko zachováva kvalitu, čerstvosť a charakteristickú vôňu jednotlivých čajov.
Garancia pôvodu
Tento čaj je dovezený z krajiny, ktorú vidíte na mape. Na Slovensku je možne tento čaj zakúpiť za výhodnú cenu prostredníctvom nášho obchodu.
Krajina pôvodu - Čínska ľudová republika
Hlavné mesto: Peking, Rozloha: 9 596 961 km2, Počet obyvateľov: cca 1,4 miliardy
V Číne sa kultivuje zelený čaj už viac ako 5.000 rokov a do 19. storočia bola jediným exportérom čaju na celom svete. Dnes je Čína s ročnou výrobou okolo 1 milión ton čaju najväčším producentom čaju na svete.