S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

 

Kotvičník zemný TEE.SK

 

 

Guarana TEE.SK

 

Benifuki TEE.SK

 

Goji Kustovnica čínska TEE.SK
Psyllium TEE.SK

 

Vilcacora TEE.SK

 

Zelená káva TEE.SK


Pravé sypan čaje TEE.SK

 

 

Facebook TEE.SK

Baner Instagram TEE.SK

Slovenský obchod TEE.SK


Úvod » Korenie » KORENIE Aníz voňavý (Bedrovník anízový) – plod (60g)


        

KORENIE Aníz voňavý (Bedrovník anízový) – plod (60g)

skladom

 

Číslo produktu: 90A-14-21107115
Druh: Čisté korenie
Nákupom získate 219 bodov
Naša cena:
2,19 € (Nie sme platcami DPH)
Strážny pes:
Strážny pes

do košíka:
  ks  

Popis produktu


Odporúčame Hodnotenie banner Korenie

Aníz voňavý (Bedrovník anízový) (Pimpinella anisum)


Aníz voňavý, tiež známy ako bedrovník anízový, je rastlina s bohatou históriou použitia v tradičnej medicíne a kuchyni. Táto aromatická bylina sa pestuje hlavne pre svoje semená, ktoré majú charakteristickú sladkú a ľahko korenistú chuť.

Aníz voňavý má v sebe množstvo zdraviu prospešných látok, ktoré sa využívajú nielen v tradičnej medicíne, ale aj v moderných výskumoch. Obsahuje vitamíny A, C, E a K, ako aj minerály, napríklad vápnik, horčík a draslík. Navyše obsahuje aj flavonoidy a fytochemikálie, ktorým sa pripisujú protizápalové a antioxidačné účinky.

Aníz voňavý sa tradične využíva ako liečivá rastlina na tráviace problémy, najmä na tráviacu nevoľnosť, nadúvanie, kŕče a hnačku. Okrem toho sa používa aj na upokojenie, zmiernenie stresu a zlepšenie kvality spánku.

V kuchyni sa aníz voňavý používa ako korenie, a to najmä v ázijskej, stredomorskej a stredoeurópskej kuchyni. Jeho semená sa často pridávajú do mäsových jedál, omáčok, pečiva, zmrzlín a nápojov, ako je napríklad Ouzo a Absint.

Ak hľadáte kvalitné anízové semená, môžete vyskúšať práve naše. Kvalitné balenie uchováva výnimočnú chuť a vôňu anízu, čím sa stane skvelým doplnkom do vášho kuchynského arzenálu alebo ako prirodzená pomoc pre váš tráviaci trakt a celkové zdravie.



ANÍZ A JEHO VYUŽITIE V KUCHYNI

Aníz má množstvo využití v kuchyni a je obľúbenou prísadou v mnohých receptoch. Niektoré z najbežnejších spôsobov použitia anízu v receptoch:

1. V pečení: Anízové semená sa často pridávajú do pečiva, ako sú koláče, chlieb, krekry a sušienky, pre ich charakteristickú chuť a arómu.

2. V nápojoch: Aníz sa často používa na dochutenie nápojov, ako sú liehoviny, likéry, čaje a káva. Je tiež základnou zložkou absintu.

3. V korení: Aníz je súčasťou mnohých korenín, ako sú kari, garam masala, panch phoron a ďalšie.

4. V tradičnej medicíne: Aníz sa používa ako prírodné riešenie pre tráviace problémy, ako sú plynatosť, zápcha a nevoľnosť. Tiež sa používa na liečbu kašľa a prechladnutia.

5. V sladkých jedlách: Aníz sa často používa v sladkých dezertoch, ako sú zákusky, koláče a cukrovinky. Aníz môže byť tiež použitý v kombinácii s inými bylinkami a koreninami, aby sa vytvorila chuťová harmónia.

Tieto sú len niektoré z možností, ako môžete využiť aníz pri varení a pečení. Aníz sa ľahko pridáva do rôznych receptov a môže dodávať jedlám výraznú chuť, zatiaľ čo zároveň pridáva množstvo zdravotných účinkov.


Aníz voňavý je balený v praktickom vrecúšku, ktoré zabezpečí dlhú trvanlivosť korenia a zachovanie všetkých jeho účinkov na zdravie. Objednajte si aníz ešte dnes a pridajte ho do svojho jedálnička pre zdravšie a chutnejšie stravovanie!



CHUTNÉ RECEPTY S ANÍZOM

Anízové rožky

Potrebujete:
250g hladkej múky
125g masla
50g práškového cukru
2 lyžice mletého anízu
2 žĺtky
štipka soli


Postup:
1. V miske zmiešaj múku s cukrom, soľou a mletým anízom.
2. Pridaj maslo nakrájané na malé kúsky a rukami premiešaj, kým nevznikne krehké cesto.
3. Vlož cesto do chladničky na 30 minút.
4. Cesto vyvaľkaj na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm.
5. Vykroj rožky pomocou vykrajovačky na koláčiky.
6. Umiestni ich na plech s papierom na pečenie.
7. Vymiešaj žĺtka a pomocou štetca potri rožky.
8. Peč v rúre predhriatej na 180°C asi 15-20 minút, kým nebudú zlatisté.


Tento recept na anízové rožky je dokonalou sladkou pochúťkou s jemnou chuťou anízu. Mletý aníz pridá do cesta výraznú vôňu a chuť, ktorá je charakteristická pre tento druh korenia.



Horúca čokoláda s anízom

Potrebujete:
2 šálky mlieka
100 gramov tmavej horkej čokolády (najlepšie s vysokým obsahom kakaového masla)
1 lyžicu mletého anízu voňavého
1 lyžičku medu


Postup:
1. V hrnci zohrejte mlieko a miešajte, kým sa nedostane do varu.
2. Znížte teplotu a pridajte nadrobno nakrájanú čokoládu. Nechajte ju pomaly topiť, pritom neustále miešajte, aby sa čokoláda nespálila.
3. Pridajte mletý aníz a med, a miešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre nezmiešajú a nezohrejú sa.
4. Horúcu čokoládu nalejte do šálok a podávajte ešte teplú.


Tento recept na anízovú horúcu čokoládu je ideálny pre chladné dni, keď si chcete dopriať niečo sladké a zároveň zahriať telo. Aníz pridá do čokolády jemnú chuť a arómu, ktoré dodajú tomuto nápoju originálny a exotický nádych. Dobrú chuť!


Informačný banner


Heureka Facebook Instagram Kontakt

ODA3ZDYzYz
Strážny pes
Watch DOG


Informovať na e-mail pri zmene:


       keď cena klesne pod

        keď produkt bude na sklade


Zadajte Váš e-mail: