Úvod » Biele čaje » BIELY ČAJ OCHUTENÝ Biele Perly Fujianu (50g)
Biely čaj ochutený
Biele Perly Fujianu
Medzi svetoznámymi čajmi si biely čaj získal jednoznačné uznanie a jeho kráľovstvo spočíva v Číne. Biely čaj Biele perly Fujianu je skutočnou klasikou, ktorá si získala srdcia čajových znalcov po celom svete. Základom tejto jedinečnej zmesi je slávny čínsky Pai Mu Tan, ktorý je známy pre svoju jemnú chuť a vôňu. No to nie je všetko - ku klasickému Pai Mu Tan sú pridané zelené čaje, ako je China Fog Tea, China Sencha, China Lung Ching a China Gunpowder, aby bola dosiahnutá dokonalá rovnováha medzi chuťou a arómou.
Lupienky ruže, kúsky višní, kvety jazmínu a citrusové tóny pomaranča a slnečnice dotvárajú celkový profil tejto zmesi. Výsledkom je biely čaj, ktorý vám otvorí bránu do nekonečného sveta chuťových zážitkov. Nezmeškajte túto príležitosť vychutnať si túto svetoznámu čínsku klasiku. Biely čaj Biele perly Fujianu je poklad, ktorý by nemal uniknúť žiadnemu vášnivému milovníkovi čaju.
Zloženie: China Pai Mu Tan, zelené čaje China Fog Tea, China Sencha, China Lung Ching, China Gunpowder, China Jasmin, China Jasmine Jade Pearl, lupienky ruže, kúsky višní, kvety jazmínu, pomaranča a slnečnice.
Hlavné účinky bieleho čaju
Biely čaj je pomerne vzácny najmä pre jeho regeneračné účinky. Chlpaté výhonky obsahujú polyfenoly, ktoré sú vynikajúcimi antioxidantami. Poskytujú účinnú ochranu proti voľným radikálom vznikajúcim v organizme a tým spomaľujú starnutie buniek.
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Biely čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame. Tento čaj je viac nálevový. Je ho možné zaliať aj 3-krát.
Viac nálevov
Každý kvalitný čaj môžeme zaliať aj viac krát. Ďalší nálev zalievame ešte keď sú lístky teplé a necháme ich lúhovať vždy približne o 2 minúty dlhšie. Najlepší výsledok dosiahneme pri čistých čajoch. Pri ochutených čajoch je výsledná kvalita ďalšieho nálevu nižšia a bežne sa nepoužíva.
Balenie sypaných čajov
Každý čaj, pokiaľ nie je uvedené inak, je balený v trojvrstvovom vrecku určenom na balenie čaju, kávy, korenia a pod. Vrecko zachováva kvalitu, čerstvosť a charakteristickú vôňu jednotlivých čajov.
Garancia pôvodu
V ochutených čajoch sa používa čaj nižšej triedy zväčša z Indie alebo Číny a podľa zloženia obsahuje ďalšie horeuvedené ingrediencie, ktoré majú pre ich rozmanitosť rôzny pôvod. Tieto čaje sú označené ako Zmes.